Информации за колачиња

Што е колаче?

на колаче тоа е текстуална датотека безопасен што е зачувано во прелистувачот кога ја посетувате скоро секоја веб-страница. Корисноста на колаче е дека мрежата е во состојба да ја запомни вашата посета кога ќе се вратите за да ја прегледате таа страница. Иако многу луѓе не го знаат тоа, колачиња Тие се користат веќе 20 години, кога се појавија првите прелистувачи за Светската мрежа.

Што НЕ е колаче?

Не е вирус, не е тројанец, ниту црв, ниту спам, ниту шпионски софтвер, ниту отвора скокачки прозорци.

Кои информации ги прави a колаче?

на колачиња тие обично не чуваат чувствителни информации за вас, како што се кредитни картички или банкарски детали, фотографии, ваша лична карта или лични информации итн. Податоците што ги чуваат се од техничка природа, лични преференции, персонализација на содржината итн.

Веб-серверот не ве поврзува како личност, туку со вашиот веб-прелистувач. Всушност, ако редовно пребарувате со Internet Explorer и се обидувате да ја прелистувате истата веб-страница со Firefox или Chrome, ќе видите дека веб-страницата не сфаќа дека сте иста личност затоа што таа всушност го поврзува прелистувачот, а не лицето.

Каков вид колачиња постои?

 • Колачињата Технички: Тие се најосновни и овозможуваат, меѓу другото, да се знае кога прелистува човек или автоматизирана апликација, кога прегледува анонимен корисник и регистриран корисник, основни задачи за работа на која било динамична веб-страница.
 • Колачињата Анализа: Тие собираат информации за видот на навигацијата што ја правите, деловите што најмногу ги користите, производите консултирани, временската зона на употреба, јазикот итн.
 • Колачињата Рекламирање: Тие прикажуваат рекламирање засновано врз вашето пребарување, вашата земја на потекло, јазик, итн.

Кои се тие колачиња сопствени и оние на трети лица?

на сопствени колачиња се оние генерирани од страницата што ја посетувате и трети се оние генерирани од надворешни услуги или даватели на услуги како што се Фејсбук, Твитер, Гугл, итн.

Што се случува ако го оневозможам колачиња?

За да го разберете опсегот што го деактивира колачиња Ви покажувам неколку примери:

 • Нема да можете да споделувате содржина од таа веб-страница на Фејсбук, Твитер или која било друга социјална мрежа.
 • Веб-страницата нема да може да ја прилагодува содржината според вашите лични преференции, како што често се случува во онлајн продавниците.
 • Нема да имате пристап до личната област на таа веб-страница, како на пр мојот профилили мојот профил o Мои наредби.
 • Интернет продавници: beе ви биде невозможно да купувате преку Интернет, тие ќе мора да бидат телефонски или со посета на физичката продавница доколку има.
 • Нема да биде можно да ги прилагодите вашите географски преференции, како што се временска зона, валута или јазик.
 • Веб-страницата нема да може да извршува веб-анализа на посетителите и сообраќајот на мрежата, што ќе го отежне мрежата да биде конкурентна.
 • Вие нема да можете да пишувате на блогот, нема да можете да поставувате фотографии, да објавувате коментари, да оценувате или да оценувате содржина. Исто така, мрежата нема да може да знае дали сте човек или автоматизирана апликација што објавува спам.
 • Нема да биде можно да се прикаже секторско рекламирање, што ќе ги намали приходите од рекламирање на мрежата.
 • Користат сите социјални мрежи колачињаАко ги деактивирате, нема да можете да користите ниту една социјална мрежа.

Можете ли да го отстраните колачиња?

Да. Не само што бришете, туку и блокирате, на општ или посебен начин за одреден домен.

Да се ​​отстрани колачиња на веб-страница, мора да отидете во конфигурацијата на вашиот прелистувач и таму можете да ги барате оние поврзани со предметниот домен и да продолжите со негово отстранување.

Еве како да пристапите до колаче прелистувачот е утврден Chrome. Забелешка: овие чекори може да варираат во зависност од верзијата на прелистувачот:

 1. Одете во Поставки или преференции преку менито Датотека или со кликнување на иконата за прилагодување што се појавува горе десно.
 2. Seeе видите различни делови, кликнете на опцијата Прикажи Напредни опции.
 3. Оди до Заштита на податоциПоставки на содржина.
 4. Изберете Сите колачиња и податоци за страницата.
 5. Listе се појави список со сите колачиња подредени по домен. За полесно да го пронајдете колачиња од одреден домен внесете ја делумно или целосно адресата во полето Пребарувајте колачиња.
 6. По извршувањето на овој филтер, една или повеќе линии ќе се појават на екранот со колачиња на бараната мрежа. Сега само треба да го изберете и притиснете на X да се продолжи со нејзино елиминирање.

Пристапување до поставките колачиња прелистувач Internet Explorer следете ги овие чекори (тие може да варираат во зависност од верзијата на прелистувачот):

 1. Оди до алаткиинтернет опции
 2. Кликнете на Заштита на податоци.
 3. Поместете го лизгачот за да го прилагодите нивото на приватност што го сакате.

Пристапување до поставките колачиња прелистувач Firefox следете ги овие чекори (тие може да варираат во зависност од верзијата на прелистувачот):

 1. Оди до опции o параметри во зависност од вашиот оперативен систем.
 2. Кликнете на Заштита на податоци.
 3. En рекорд изберете Користете прилагодени поставки за историјата.
 4. Сега ќе ја видите опцијата прифаќа колачиња, можете да ги активирате или деактивирате според вашите желби.

Пристапување до поставките колачиња прелистувач Сафари за OSX следете ги овие чекори (тие може да варираат во зависност од верзијата на прелистувачот):

 1. Оди до параметритогаш Заштита на податоци.
 2. На ова место ќе ја видите опцијата Блокирај колачиња за да поставите тип на заклучување што сакате да го извршите.

Пристапување до поставките колачиња прелистувач Safari за iOS следете ги овие чекори (тие може да варираат во зависност од верзијата на прелистувачот):

 1. Оди до подесувањатогаш сафари.
 2. Оди до Приватност и безбедност, ќе ја видите опцијата Блокирај колачиња за да поставите тип на заклучување што сакате да го извршите.

Пристапување до поставките колачиња прелистувач за уреди Андроид следете ги овие чекори (тие може да варираат во зависност од верзијата на прелистувачот):

 1. Извршете го прелистувачот и притиснете го копчето менитогаш подесувања.
 2. Оди до Безбедност и приватност, ќе ја видите опцијата прифаќа колачиња за да се овозможи или оневозможи полето.

Пристапување до поставките колачиња прелистувач за уреди Windows телефон следете ги овие чекори (тие може да варираат во зависност од верзијата на прелистувачот):

 1. Отворено Internet Explorerтогаш повеќетогаш конфигурација
 2. Сега можете да го активирате или деактивирате полето им овозможи на колачиња.

Дали знаат дека нивните лични податоци ќе се користат за персонализирање на реклами и дека колачињата може да се користат за да им се прикаже персонализирано и неперсонализирано рекламирање?https://policies.google.com/technologies/partner-sites

АТП со кои работиме се:

Провајдер на технологија за рекламирање
Google
: Tappx
[24] 7.ai (наследник на EngageClick)
1 Агенција
1 плусX
1трн
22-Визии
2KDirect Inc.
33Across
360е-ком
3Qnexx GmbH
42 реклами
6 Увид во сетилото
7Hops.com Inc. (ZergNet)
90Деги
Милион реклами ограничени
А1 платформа
АА ИНТЕРНЕТ-МЕДИУМИ ООД
Аарки
Аарки
ААКС ДОО
абиликом
отворени
Accorp Sp. Z oo
активен
Акуитјади
Аксиома
Ad Alliance GmbH
Реклама Молња
Реклама Оптима Дигитал
ad2iction
Ад360
ad6media
Адакадо
Ададин
адалност GmbH
Адаптирај мало - платформа за рекламирање
Адара Медија
Балансатор
adbalancer рекламна агенција GmbH
адаптибилни медиуми GmbH
Аблајд
АДБОКС
adbutler
Adcash
АДЦЕЛ
AdColony
Адкомби
AddApptr GmbH
AdDefend GmbH
Додаток плус
Андроид
Аделаида Метрикс АД
аделемент
AdElement Media Solutions Pvt Ltd
Адело
Adevinta Spain SLU
ADEX
AdFalcon
Адфлер
Усогласување
adgear
Гибон Б.В
AdheSE
приврзаност
Адиктеев
Адимо
Прилагодете го GmbH
АдКернел
Адлајн ООД
AdLedge
AdLib Digital Limited
адлокал.нет
ПРЕДЛОГ
Адлокс
Адлудио
АДман Медиа
adMarketplace
ADMAX
АдМаксим
Адмедо
Адметрика
Адмиксер
Адмо.ТВ
Скоро
ДНК.АИ
Аднами АпС
adnanny. com
Адетички
Аднунтиј А.С.
Облак за рекламирање на Adobe
Адомик
АдотМоб
реклама
AdPlayer.Pro
adplugg
Одлучи
Предвидливо
adQuery
AdQuiver Media SL
АДРЕНАЛЕАД
адретаргет
Adrino Mobile Sp. z oo
Адривер
преврска
AdSniper
АДОЦИЈА
Adsolutions BV
Адсоника
AdSpirit AdServer
adsquare GmbH
Додатоци
АДСТОРИ САС
adstra
AdsWizz Inc.
Adtarget Medya AS
adtarget.ме
Разузнавање
Adtelligent Inc.
AdTheorent
AdTile
Адтоокс
AdTrader
АдТриба
Adtriba Ltd
Adtube AS
Ad Unity LTD
ADUX
напредна STORE GmbH
Адвансе
Авантуристички
Адвентори
Авантуристички медиуми
Adverline
Реклами cPlc.
Рекламирај
Рекламирај АБ (публик)
AdView
Препорачана АБ
Советник
застапување.контрола
Адвртас
рекламен часовник
Adways SAS
adWMG
искуство
ADYOULIKE SA
Адзерк
Азимички
AerServ
Филијалата иднина
Афле Индија
агоф студии
Аидата
ЕрГрид ООД
Воздушен
Акамаи
АКТИВУС СЕКТОРИУС
Слично на публика
Алион
Алкемици
Allegro.pl sp. z oo
Go Media AS
Медиуми за податоци за гравитацијата на Алијансата
Алоома
Алфа Архитект
Алфалир САС
Алфалир САС
Алфонсо.тв
Алтаум
Амазон
AminoPayments
Амоби
Amp.ai од Скаларен заклучок
Аналити
Јас сум Медиумите
АНИНПРО-КРЕАТИВНИ
Aniview LTD
Одговори на медиумите
AntVoice
Анзу Виртуелна реалност ДОО
Apester Ltd
АПНИЧКИ
AppGrowth Inc.
Апиер
АпЛовин Корп.
AppNexus (Xandr) Inc.
Цени
Апликации Флаер
апликација ТВ
Аптивио АД
Арбиго АД
Arcspire Limited
SAND (ADLOOP)
Arkeero
АРКЕУС
АркМедиа
Армис
Арпели
Арпели Ltd.
Пристигнување
Уметност на Клик
Артефакт Германија ГмбХ
Артсаи
Артворкс КАКО
Астромоција
На Интернет
Атедра
Мрежа на публика
Решенија за публика
Публика2Медиа
Проект за публика
Оцени ја публиката
AudienceRun
Вредност на публиката
Аудиенц АГ
Audi Гент
аудио содржина и
АУДИОМОБ ДООЕЛ
Ауница
Автоматски реклами
Аванти видео
Авоцет
Страв
Axel Springer Teaser Ad GmbH
Аксиом Медиа Поврзете се
аксоникс
Азамео
Azerion Holding BV
B2BIQ - AdServer
Баиду САД
бам! Интерактивен маркетинг GmbH
Bandsintown Amplified LLC
БанерБилдер
Транспарент
Банер сега
Транспарентно
BanterX Inc.
Барометарски
Серија медиуми
Баухоф група АС
BCOVERY SAS
BDSK Handels GmbH & Co. KG
Beachfront Media LLC
Beaconspark Ltd.
Пчелин восок
Беинту
Белбон
белбон ГмбХ
Beop
Bertelsmann Data Service GmbH
bet365
Бетениус
Подобри банери
Помеѓу размената
НАД Х
BidBerry SRL
Сервер за рекламирање Biddeo
Бидеаза
Bid Machine Inc.
Листа на лимитирани лимити
Избор на понуди
Театар на понуди
Голема среќа
Бигабид
Биленди
Видливо
ОБЕДИНЕТЕ
blingby
Блисмедија
Bliss Point Media
Blockchain4media
Блокпреку
Сина
Сина Биливиг
сино лице ко.
Блукор
Блузмимит
Сини работи
убедливо
Bmind a Sales Maker Company
Бомбора
Bonzai
Booking.com
Бозе
Бостон консултантска група
Botman Networks (P) Ltd
ОтскокнувањеX
brainworkz
Гранка
Бренд напредување ООД
Метрика на бренд
Храбри луѓе Рибар
КРИЛКИ
Бриџвел
БридТВ
Донесете! Labs AG
BritePool Inc.
Броуси
BSmartData
BSmartData GmbH
Баксенс
Кликнете бизнис
Батлерс ГмбХ & Ко КГ
Базуола
БИТЕДАНЦИЈА ЈСП. ООД
Бителогија
C WIRE AG
Метрика на Ц3
Каблато
Софтвер за торта
Калцедонија
Капитални податоци
Каптирај
Јаглерод (АИ) ограничена
Карода сро
пресекот
КАСТОЛА ДОО
Претпазливо
Каваи
Cazamba Serviços de Internet Ltda
Седато
Селтра
CentralNic Полска сп. з оо
Центро
Дигитална креда
Телевизиска корпорација Канал четири
Канал пилот решенија GmbH
Канализам
chartboost
Гепард мобилен
Чек
Chitika
Платформа за чоколадо
ЦИБЛЕКЛИЦА
Синт
CITISERVI ЕВРОПА
Кларио
чист.io
Кликнете на Tech Limited
Кликнете 2 Купи
Кликагија
Кликни сили
Кликнете Океан
Кликни точка
Странично
Clinch
Клипцентричен
Клипр
Облак технологии
Cloudflare
Облачно
Клуп ДОО
WCC маркетинг
Ко-реклама
Крајбрежна дигитална група
Коинцила
Колектив Европа
КолеџХумор
Комбел
Акт на командантите
комуникацијаАдс
comScore
Confiant Inc.
congвезда
Конатикс
ConnectAd Realtime GmbH
Поврзани приказни
Поврзаност
Конрад
Постојана Контакт
Потрошена
Содржина запали
КОНТКСТВЕН
спојуваат дигитални
Логика на конверзија
Конверзивни
Конвето АГ
Cookie Market LTD
Кортекс
медиуми за спојување
Кредебат
Кримтан
Criteo
CrossInstall
crossvertise GmbH
Crowdy News Ltd
Crucial Interactive Inc.
Крачфилд
CTP TECH
ЦУБИРАН
Куебик
Cxense
Сајбер агент
cynapsis интерактивна GmbH
Чешка издавач берза zspo
d3sv
DAC
Dailymotion SA
DAPP ГЛОБАЛНО ОГРАНИЧЕНО
Одлуки за податоци2
блокови на податоци
Разменувач на податоци
Податоци
Даталичен
База на податоци
dataXtrade GmbH
DataX
Dativa
ДаВинчи11
DeepIntent
DEFINE MEDIA GMBH
Делта Air Lines
ДелтаX
Наука од страна на побарувачката
База на побарувања
База на побарувања
ДЕНТСУ
Мрежа Дентсу Агис
Дентсу Данска А / С
Dentsu Italy SpA
Дентсу Лондон ограничено
Deutsche Post AG
Дијаноми
Dianaomi PLC
дигидип GmbH
Дигилант
Дигизег
Дигитални рекламни системи
Digital East GmbH
Дигитален центар Хановер GmbH
Дигитален одред
digitalAudience
Дигиталистичка група
Дигиталсунреј
DIGITEKA Technologies
Дигитализира
директна интерактивна
Discover-Tech LTD
Прикажи.директен
Disqus
DistroScale
производи на дива-е
Дивит АБ
Институт ДМА
Doceree UK Limited
Двојна проверка
DoubleVerify
dpa-infocom GmbH
DPG Media B.V
DSserve
Дневник
Думарка гејминг ООД
Просечно времетраење
ManAd
ДИНАДМИЧКИ
Корпорација DynAdmic
Динамички 1001 GmbH
Динамички 1001 GmbH
Динамичен принос
Динамо.видео
Дината
Е-содржина
Е-планирање
E.ON Energie Deutschland GmbH
Еакнур
EASYMarketing GmbH
ЛЕСНИ медиуми
Лесна платформа
eBay
градежници
Econda GmbH
Раб NPD
EDGE NPD Sp. Z oo
Ефикасност
ЕФИЦИЕНИ
е-маркетинг решенија
е-маркетинг решенија
Смалчен
еметрик
Мод
EMXDigital
Енбритивно
ангажирањеБДР
Засветли
Засветли
ENVISIONX LTD
Епско комбо
Епом
Ипсилон
Избриши
Ермес
Есенс
ЕТАРГЕТ
ЕТАРГЕТ СЕ
ВЕЧНО
Eulerian Technologies
EVC
Евидон
Evolution Technologies Inc.
Евора Ltd
Екстаг
EXADS
Exit Bee Limited
ЕГЗОКЛИК
Expedia
Experian Limited
Експоненцијална
Експоксбокс
Екстремно достигнување
Ејота
Маркетинг за око
Ezoic Inc.
F Остро
[заштитена по е-пошта] Комуникации
Facebook
Фактор Единаесет ГмбХ
Фактички АД
Случајна
Брза книга САС
FeedAd GmbH
Фидо Срл
ДЛТ ТРСТ
Fifty Technology Limited
први stвезди
Fiverr
Флери
Флешталкинг
Флексибилен
flexoffers.com
флуктуираат
Летај на тркала
Footballco Media Limited
Форбс
ФРТВИЗИЈА
Фосфа
Четириаголно
Дробни медиуми
Корпорација Фрејмплеј
FranceTV Publicité
Измама
Пеги IoT
Бесплатно тркало
Fresh8 Игри на среќа
Раб 81
FUNKE Digital GmbH
ФУЗИО СО S4M
FXCM.com
Fyber
ГАДСМЕ
Игри на игри
Gamesight Inc.
ИГРЕН
Гамоши ДОО
GDM услуги
GeistM Technologies LTD
Гемиус
GeoEdge
geolad GmbH
Геопрове
getIntent
Количина
фиберглас
Џинмедија
giosg.com Ој
Glassdoor
Глимпс протокол ограничен
Глобални медиуми и
GlobalWebIndex
glomex GmbH
Оди на мобилен
GO.PL
Бог
Goldbach Group AG
Златни пчели
Медиуми GoldSpot
Добар циклус
Здраво
Здраво
Гудвеј група
ГП Еден
Грабит интерактивен
Графит
Гридсум
GroovinAds
GroundhogTech
Земјата Вистина
ГРУПА М6
GroupM
Грув Интерактив
Груви
гскинер
Гума за џвакање
Habu
Хансел АМС
Happyfication Inc.
Харгривс Лансдаун
Хаштаг Лабс АД.
Хаштаг
HasOffer – Мелодија
Хавас Медија (Artemis Alliance SLU)
Хавас Медиа Франција - DBi
hbfsTech
HEIMSPIEL Medien GmbH & Co KG
Рид (Спорт) GP Limited
Решенија за технологија за релаксација
Hivestack Inc.
Хокеј Curve
Реклами на ХОПЛА
Hotels.com ЛП
Домување.com
HQ-Gmbh
Реклами на HUAWEI
HueAds
Човечки изработена машина ограничена
Hooray Communications GmbH
ура.com
Хибридна теорија
хибрид.ai
HYP Pty Ltd
Hyper AdTech
Хипер ДООЕЛ
hyScore.io GmbH
ИРВДОО
IAB Техничка лабораторија
iAGE инженерство
iBILLBOARD
IBM,
ID5 технологија Ltd
IGAWorks
Палење еден
ПалењеАИ
Илума технологија
Инономија
Влијание
Влијание +
Impactify
Подобрете ја дигиталната
INBEV BELGIUM SRL
ИНКУБИК
Размена на индекси
ИНФИНИЈА
ИНФОНЛАН
Генијални технологии
INIS sp. зоолошка градина.
Во умот
InMobi
Невиност
Неиновиден
Инскин Медиа
Инстант реклами
Инстикатор
Инстинктивно
InsurAds Technologies SA.
интанго ltd
Интегрална наука за рекламирање
интелигентен
интернет продавници GmbH
Интерпол
Интеррогаре ГмбХ
Интимно спојување
ЗАПОЧНУВА ГРУПА
INVIDI технологии АБ
IOTEC
IPONWEB
iPROM
iProspect
iProspect Ltd
IPSOS MORI UK LTD
IQM
IQM КОРПОРАЦИЈА
Сибер безбедност на IronNet
IronSource Mobile
Изобар Чешка
Italiaonline SpA
ИВО
LемЛуп
Jamамп
Jetpack
Ivивокс
Патување по торта
Oyојстик Интерактивен
ЈС Веб-производство
jsdeliver
Само премиум
Justtag Sp. Z oo
Само гледај
WВ плеер
JYSK LINNEN'N FURNITURE OÜ
Кадам
Каден
Kairion GmbH
Каирос оган
Камелеон САС
Кантар
Карго Глобал АД
Кауфда
Кајак
Kayzen
КИЕН
Келко
Кертил Иберија СЛ
Кечап Адв Спа
KeyCDN
Keymantics
Кидоз
Кимија група
Киоскед
Конорекс
Кочава
Koninklijke Philips NV
Konodrac SL
KPI решенија
Кубиент
Купона
Kwanko
Кванза ДСП
Кванзо
КРАЈ НА ЗЕМЈИТЕ
води алијанса GmbH
води алијанса GmbH
LeadBolt
Leadoo Marketing Technologies Ltd
ДоведуваRx
Дигитален Leanback
LendGo & иновативна метрика
lentinform
СУПЕРМАРКЕТИ ЛИДЛ
Ightивотен век
Lifeивотна улица
Liftoff
Лигатус
ЛИНИЈА
ЛИНК Институт
Скопје
Врската со бура
Течност М
Слушајте Лауп
Листоник Сп. З оо
Мали големи податоци sp. з оо
LiveIntent
Live Intent Inc.
LiveивВлијание
Партнери во живо
LiveRamp
Livewrapped АБ
lkqd
Lnподатоци
Loblaw Media
Локален сензор
Локални arsвезди
Науки за локација
Дигитален маркетинг на Logiq
Истражување на ЛОКА
Решенија за реклами со долга опашка
Лоопа
LoopMe
Лотам
LotLinx®
Погласен
Луцидни
Луцидност
Луна Медиа Груп ДОО
M
M
M32 Connect Inc
Машинско рекламирање
Макромил група
МАДГИЈА
Madington
МАДВЕРТИЗНИ МЕДИУМИ
Маелико ООД
Магнет
Maiden Marketing Pte Ltd.
Mail.ru
MainADV
Управувај.com
Marfeel Solutions
Marfeel Solutions
Пазарни точки
Консултантска група за маркетинг наука
Маркетинг град
МАРКЕТПЕРФ КОРП
Маркит
Марс АД
Марс Медиа Груп
Машеро
Одметник
MaxCDN
Maximus Live LLC
Мејтрикс
Мрзелив
Медиумска лабораторија ограничена
Media.net
Media16 Ltd.
Mediaforce LTD
Медијахед
медиумско разузнавање
Платформа Медијаки
Медијалаби
МедијаМатематика
СРЕДНИМЕТРИЈА
СРЕДНИК
МедијаПал
Медијаритмика
Медиумска оценка mbH
медиумсмарт
Медијавин
МедијаВалах
Метрик
Мелвад
Метализатор
Метод Медиумска интелигенција
МГ-Ком
MGID Inc.
МХУ
МИ ДСП
Miaozhen системи
MicroAd
Мајкрософт
Милано
Милемедиа
Mindlytix SAS
Истражување на умот
Минтеграл
MiQ
Мирандо ГмбХ & Ко КГ
MISSENA
Поврзана мрежа на Mixmarket
Микспо
ММГ
МНТН
Мобфокс
мобилком-дебител
Мобилни иновации
MobileFuse ДОО
Мобилен ѕид
Мобилност-огласи GmbH
Мобитранс
Мобкој
Мобпро
МОБСУСЦЕС
Мобуси
Мобвиста / Минтеграл
моделбау универзум GbR
Молоко реклами
МОМАГИКА
Хасани
Монет Мотор АД
Мопедо
MoPub (поделба на Twitter
Подвижно мастило
Мозоо
MSI-ACI
МТ-ТЕХНОЛОГИ ДОО
МУСО ТНТ ОГРАНИЧЕН
ми е сообраќај
N Technologies Inc.
N2
Нано интерактивен
Натексо Шпанија
Натав Хирдета Корла Толт Фелела'ссега Терсаг
Мајчин допир
nativeads.com
мајчин јазик
Нативо
Навег
NC Размена на публика
Во близина на Pte Ltd
Групација Неодата
NEORY GmbH
Нето Инфо
НЕТБЕТ
Netflix
НЕТИЛУМ (АФИЛАЕ)
Netpoint Media GmbH
нето потрага
Неткор
Нет-успех
netzeffekt GmbH
Нервен.ЕДЕН
Neustar
Новинска редакција АИ
NEXD
Следна
Следно ниво - Филијалата на маркетинг
Следна Медиа СЦЛ
Next Millennium Media INC
Следна ролна
NexusSoft
Nexx360
Нилсен
Nielsen International S.A.
Деветти Децимален
Njuice AB
нмд
Без понуда
Номура
Nordisk Film A / S
Наргрд Микелсен А/С
Норстат
Noster Finance SL
Извести
Новем
НУБО ДОО
NumberEight Technologies Ltd
бројни
НУРОФИ КАКО
Целни партнери
octaive.com
Осмата IP Limited
Огури ДОО
Октававе
Окубе
Медиумска група Омником
ОмниВирт
За истражување на уреди
Она Аудиенд ДОО
One Tech Group GmbH
ONE број
OneDash
OneDigitalAd технологии
OneFootball GmbH
Onesoon Limited t / a Adalyser
OneTag
Onfocus (Адаџо)
Интернет мрежна реклама Сп. Зоо
Интернет решенија за Интернет ДОО (БДА: Брајтком)
onlinesurveys.com GmbH
Onmetwork Sp. Z oo
ОнПроспектив ООД
Онсео
OpenSedger ApS
Отвори Slate
Отворен Веб ДОО
OpenX технологии
Обично GmbH
МислењеАдми
Откажете се од рекламирање
Opti Digital SAS
Оптимизирај
optimize-it GmbH
Оптимизирајте го LCC DBA Genius Monkey
Оптоматон
Optomaton UG
Оракул Облак за податоци
Oracle Data Cloud – Moat
Портокалово рекламирање
Видео Орбис
ОСКАРО КОМ
OTM Worldwide LLC
Ото
Outbrain Inc.
OVC GmbH
Преземи
Оксфорд биохронометрија
ОКСИ АГЕНЦИЈА
PadSquad
Пандора
Pangle DSP
Парлабилен
Парлабилен
Парсирање
Партнерувајте
Пасендо Апс
Патматика
столб од камче
Peer39
Pelmorex Corp.
Совршена публика
performax.cz
ПЕРМОДО
Permodo GmbH
Ограничена дозвола
Пермутивни технологии
Персона.ли
Персона.ли
Pexi BV
Фаитос мрежи
Феникс Маркетинг Интернационал
Пи-стапка / пубинтл
Pinpol GmbH
Пиксалат
PixFuture
Пиксимедија
Поставени
Placense Ltd
План на ефикасноста
Platform161
Platform360
Платформа Еден
Playbuzz Ltd (ака EX.CO)
Плејдиго
ИГРАROЕ XYZ
Playhill Limited
Playrcar Limited
plista GmbH
PML иновативни медиуми
Поларните
Полдади
популарно
Порше АГ
Power Links Media Ltd.
Простор на моќ
МОOWНИК
Пребид.org
Точни
PRECISE SRL
PREQUEL INTERNET TRADING LTD.
Pressboard Media Inc.
Примис
Медиуми ProData
Прободе
Programatica de publicidad SL
Програмски екосистем ДОО
ProgSol.cz
Проект Агора Рибар
ProSiebenSat.1 Digital Data GmbH
Заштитени медиуми
Proxi.cloud sp. зоолошка градина
Проксистор
Pubfinity ДОО
Публицитет ДОО
Публицис Медиа
Издавач прв
PubMatic
PubWise
Пулпо (компанија за ентравизија)
Иновации на пулсот ограничена
ПулсПоинт
ПулсПоинт
Чист кобалт
Чист локален медиум GmbH
Виолетова лепенка
Qantas
Qriously Inc.
Quality Media Network GmbH
Qualtrics
Квантазија
Quantcast
QuantumCast дигитална GmbH
Quantyoo GmbH & Co. KG
КВАРТЕР МЕДИА ГМБХ
Четвртина
Барање Кликнете Ограничено
Questpass Сп. зоо
Тивки медиуми
Квинтеса
Квепл
ROEYE Limited
Rackspace
Ограничен радио нет медиа
Rakuten Marketing
RAM меморија
Рамбла
RapidPerformance GmbH
Рапторски услуги
RDandX група DMCC
Реактивен
Прочитајте Врв
Реално ОУ
Реалитика
Реалитика
Засили
Туристичка група Реас
Rebold маркетинг и комуникација SLU
Регрутира ЈП
Црвени коцки ООД
РЕЕС46
Reignn Platform Ltd.
Реле 42
Резергирај
Република - Алатник за истражување GmbH
Ресетирај дигитално
Резолуција медиуми
Резонира
Ресоно Б.В
Малопродажна ракета ДОО
RetailAds GmbH &
Ретаргирано
РЕТЕНЦИЈА
Рететирајте интерактивно видео
Revcontent
Откријте мобилен инк
Приход Мантра
RevJet
Резонанца
Богата публика
РИЗЕНИЈА.com
Рингиер Аксел Спрингер Полска сп. з оо
Рипл Рибар
RMSi Радио Маркетинг Сервис интерактивни GmbH
Rockabox Media Ltd t / a Scoota
Рокербокс
Рокербокс
РОМИР
Ронтар
Рок.ад
Истражување на Рој Морган
Куќа на РТБ
Рубикон проект
Рутаргет
Продавачка сила DMP
Salessstring ApS
ТВ Самба
Самба ТВ АД
Samoukale Enterprises Limited dba АДЕКС
Реклами на Samsung
Сапе
Само САС една планета
Скала Монах
Скенирање
ТЕХНОЛОГИЈА НА СКИБИДИ
Скајнер
Скута
Score Media Group GmbH & Co. KG
Seeding Alliance GmbH
ознака за семе
Сеентис
Изберете Media International LTD
Продажни поени
Semasio GmbH
Seven Technologies SL
Seznam.cz
СФР
ShareThis
Споделување
ШеМедиа
ShinyStat Спа
ПрикажиХерои
ShowHeroes SRL
Shutterstock
Кваси медиуми
Сигнал
Сигнал Дигитални АД
Податоци за сигнали
Технологија на сребрено јајце
Група на услуги за податоци Silverbullet
SilverMob
Симплекс ГмБХ
Симпли.фи
Синкро ДОО
SINGLEPOT SAS
Singular Labs Inc.
Sirdata
Sirdata без колачиња
лоциран на
Сиксид
Sizmek
Skaze
Sketchfab
Skimbit Ltd
Ској
Смаато
Смадекс
Паметни
Smart.bid Ltd.
smartclip Europe GmbH
Smartclip Hispania SL
SmartFrame технологии
СМЕСТАЛИНИ СИСТЕМИ
Smartly.io Solutions Oy
Паметна технологија
ПАМЕН СТРИМ
SmartyAds
SmartyAds Inc.
Се бара насмевка
Корпорација СМН
Snap Inc.
Snapsort Inc.
Snapupp Technologies SL
Snail Web Services Limited
snitcher.com
socoto gmbh &
SoD ScreenOnDemand GmbH
Софткрил
Мека коцка
Sojern
Sojern
SOL Networks Limited
Solocal
Купони за решение
Сомо публика
Сомпло
SOMQUERY SOMTAG – (SevenOne Media)
Sonic Odeeo Ltd.
Соноби
SoundCast
Изворно знаење
Sourcepoint Technologies
Sovrn
АСЕДВЕР ЗА ПРОСТОР
Sparklit Networks Inc.
Спарту
СПЕАКОЛ ДМЦЦ
Spear Ad GmbH
Зачинет мобилен
Пајак АФ
Пожелно
Слековит
Spolecznosci Sp. Z oo Sp. K.
Sroods GmbH
СПОРТОРИТЕТ ООД ДОО
Спортадар
Spotad
Забележлив
SpotX
Група за пролетни вложувања
SpringServe
Squreem Technologies Private Limited
Исцедено
StackAdapt
Стаиламедиа
Стартувајте ја апликацијата
ЧЕКОР А / С
Стратио Биг Податоци
тек
Тековно око
StreamRail
Ströer Digital Media GmbH
STRA–ER SSP GmbH
Штросле Интернационал АБ
STUDIO GONG GmbH & Co. Studiobetriebs KG
Под2 технологии
Возвишен Skinz
SUITE 66
SunMedia
SUNT Содржина
Надзорност
Сузумучи
Лепенка
Синкд
Системина
t2ó
TabMo
Taboola
ТАКТИКА - Маркетинг во реално време
Тагови
Опашка
Тајван Мобилни Ко ООД
Такоми
Тангу Срл
Тапад
допретеCLIQ
Тапџој
Тапклик
ТАПТАП
Таптика
Целна РТБ
Targetspot Белгија SPRL
Target Video GmbH
Tchibo GmbH
tD-GDN
Teads
Теалиум
Теаваро
ТЕЕМО
Теларија
Телевизирање
Telefonica Audiovisual Digital SL
Телефоника на Шпанија SAU
Телефоника Истражување и развој SAU
Telefonica Moviles Шпанија SAU
TenMax
Terminus Software Inc.
TF1 - FR
На ADEX GmbH
ЛИНЕЈА 1 МКТ СЛ
МедијаГрид АД
NEWУКО СТЛ
Озонската проектна ограничена
Компанијата Procter & Gamble
Групата „Достигни“
Трговскиот столб
Самата група
АГ АД
Томан ГмбХ
ThoughtLeader
Тредиум
Газа
Гром
Тајм -хоп
TimeOne
tinkoff.ru
TMT Digital Inc.
ЗаедноДата
Факел АД
Групација TotalJobs Ltd
Допрете реклами
TraceAd
Традедоблер АБ
tradelab
Traffictive GmbH
Сообраќајна стража
Трафмаг
Трамплин Медиа
Пренесете.Lивејте
Патувачка публика - Компанија Амадеус
Колективен податок за патување
ПатувањеКликнете
Треподија
Истражување на трендовите
Тресенса
Истражување на племињата
Вчерашниот службениот времето
Triple13 Ltd
TripleLift
Тритон Дигитална Канада АД
ТРОВИТ
True Wave Technologies Limited
ТруЕфект
ДовербаАрк
Трувид АД
Туки Податоци
Турбо
ТВ КВАДАР ОГРАНИЧЕН
TVadSync
TVSquared
твиаго
Близнак
твин
TX Group Ltd
Тип А холдинг
Тип А Holdings Ltd
Uber Technologies Inc.
Uber Media
Убекс ДСП
Убимо
ucfunnel
Компанија со ограничена технологија Уменг Плус во Пекинг
umlaut комуникација gmbh
Подземни медиуми
Underdog Media LLC
Скршете
Unerry Inc.
УНИКОРН
УниКредит СПА
Унилевер Полска сп. з оо
United Internet Media GmbH
Реклами за единство
Unitymedia
Unruly Group Ltd
НепослушенX
upr GmbH
нагорен бран
usemax (Емего ГмбХ)
потребите на корисниците
Go Global UK Limited
Ve Интерактивен
VECTAURY
Брзина направена добра ДОО
Venatus Media Limited
Веризон Медиа
Вертоз
Вертриебсверк
Верве група
VF Visual Fantastix Tanner
VGI CTV
VIADS ОГЛАСУВАЕ СЛ
Viant
Видазоо
Интерактивно видео истражување
Videobyte Inc.
Видеологија
Видомиум
Видстарт ООД
приказ
Viewdeos 2015 LTD
ViewersLogic LTD
ViewPay
Преглед
Vimeo
винстант
Виртуелни умови
Визирност
Visarity Technologies GmbH
Витални медиуми
витрат GmbH
ВИВАЛУ
ВИЗНЕТ
Визурија
VLYBY Digital Ltd
Водафон GmbH
ВОЛПИ НЕДВИЖНОСТИ
Впон
ВРТЦАЛ
Всерв
Вубле
Вунгла
ВУУКЛЕ ДМЦЦ
Вагавин
Walmart
WAM Group Ltd
Гледајте Fantom Inc. AKA CatapultX
Вејнчет
Страници
Ние се прилагодуваме
WebAds BV
Веб-страници
Webgains GmbH
Веборама
Welect GmbH
WEMASS MEDIA СИГУРНИ РЕШЕНИЈА ЗА ПУБЛИКАТА
влажни.com GmbH
ШТО РАБОТИ
Whoit UK Ltd
White Ops
Поширока планета
Широк простор
Сакаат
Wizaly
Прекрасно
Вуби
WooTag
X-социјална
XChange од SFBX®
xПроверете
Јаби
Јаху! Јапонија
Yandex
Yandex
YDigital медиуми
YieldLift ДОО
Yieldlove GmbH
ПриносМо
ЈОК
OУСОВ
ЈОптима
youappi
YouGov
Ти гледаш
YRGLM Inc.
YSO Corp.
Јус
ЗАМ Мрежа ДОО dba Fanbyte
Зебестоф
Зентрик
Зетокап
Зета Глобал
Зиф Дејвис ДОО
зилијан са
Цирка
ЗМС
Зоехелден
Зумд ДОО
Цутки
Зуви
Zynga
ZypMedia
世纪富轩ç§'技å 'å±•ï¼ˆåŒ—äº¬ï¼‰æœ‰é™ å…¬å ¸
åŒ—äº¬æ³›ä¸ºä¿¡æ ¯ç§'æŠ€æœ‰é™ å…¬å ¸
е¡¶æ–°