Како да победите на натпреварот за оптимизација во ПЕРУАН “FLUYEZCAMBIOS"

Најпрво, опуштете се и пуштете музика пред да започнете да ја читате оваа рецензија.

Првиот натпревар за оптимизација на кој учествував беше за моето вики. Тоа беше обид да се создадат корисни ЧПП на мојата веб-страница. Ме интересираше како можам да привлечам читатели на моето вики и да ги намалам да остават коментари. Наградата за избор на судии му припадна на мојот запис, Nigritude Ultramarine FAQ, кој се најде на XNUMX-то место во генералниот пласман и ја освои наградата за избор на судии. Продолжив да ја одржувам оваа страница и ја користев како ресурс за почетници и искусни сопственици на веб-страници.

јаз во клучни зборови FluyezCambios

За да ги идентификувате потенцијалните празнини во списоците со клучни зборови за цел како што е Перу, треба да извршите ревизија на веб-страницата. Користете алатка за истражување на клучни зборови за да соберете прелиминарни податоци за конкурентноста на овие термини. Внимавајте на сите клучни зборови што не се совпаѓаат со вашата содржина или се премногу конкурентни. Исто така, важно е да се земат предвид сите клучни зборови што имаат празнини. Ова ќе ви помогне да ја намалите вашата листа и да ја зголемите севкупната оптимизација на пребарувачите на вашите веб-страници. Клучните зборови GAP ќе ја подобрат видливоста на вашата страница и можат да бидат основа на натпревар за оптимизација.

Откако ќе ги идентификувате празнините во списокот со клучни зборови, треба да идентификувате кој од вашите конкуренти има поквалитетна содржина. Можете да ги користите социјалните медиуми за да ги истражувате вашите конкуренти и форуми за да видите кои клучни зборови ги бара вашата целна публика. Алатката за анализа на празнината на клучни зборови може да ви помогне да ги пронајдете најдобрите клучни зборови за рангирање и ќе го автоматизира процесот на идентификување на конкурентите. Софтверот може да ви помогне да заштедите време правејќи ја анализата наместо вас.

Неопходно е да имате квалитетна содржина, која вклучува атрактивен наслов. Да се ​​има одличен наслов е од клучно значење за привлекување читатели, возење сообраќај и добро рангирање во пребарувачите. Клучните зборови треба да бидат стратешки поставени во насловот на вашата содржина за да ги зголемите вашите шанси да бидат пронајдени. Анализата на јазот во клучни зборови може да ви помогне да ги идентификувате сите празнини и да ви помогне да развиете подобри наслови. Најдобрата содржина ќе се базира на релевантни клучни зборови. Целта е да ги надминете вашите конкуренти и да заработите повеќе пари.

Откако ќе ја прегледате алатката за анализа на празнината на клучни зборови, треба да креирате табела за секој клучен збор што планирате да го таргетирате. Не заборавајте да ги вклучите сите информации: самиот клучен збор, нивото на конкуренција, врвните страници кои се натпреваруваат за истиот клучен збор и видот на содржината на овие врвни страници. Исто така, треба да бидете свесни за клучните зборови што недостасуваат во содржината на вашиот конкурент. Откако ќе ја креирате вашата табела со клучни зборови, можете да ги користите резултатите за да креирате содржина што ќе се натпреварува со вашата.

 

Дали сакате да знаете кои тајни техники за оптимизација ќе ги имплементираме на натпреварот? FluyezCambios?

* Задолжителни

FluyezCambios Предизвик

Тој Fluyezcambios се враќа втора година! Веб-страницата беше создадена со Wix за да се натпреварува за наградата од 50,000 долари, а стотици други веб-локации се натпреваруваа за истата награда. Веб-страницата не ја освои наградата од 50,000 долари, но моментално е рангирана на #1-3 во Google за терминот SEO Hero. Значи, дали оптимизацијата работи? Или тоа е само уште еден дизајн на веб-страница полн со возбуда? Ајде да го погледнеме овој натпревар и неговите услови за учество.

El Fluyezcambiosтоа е како тестирање на различни типови на мотори. Мора да туркате одредена тежина по угорницата, а различните мотори ќе се разликуваат во количеството гориво што можат да го поднесат. Стар кинески камион ќе користи само 4 литри гориво на км, а ќе испушта облак од црн дизел чад. И нема ограничување на количината на содржина што можете да ја вклучите на вашата веб-страница! Единствените правила се дека мора да ги следите упатствата на FluyezCambios

За да влезете во натпреварот Wix SEO Hero, посетете ја wix.com/seo-hero.com од вашиот десктоп или Chrome. Користете инкогнито ако сте на мобилен уред. Мора да имате бесплатна сметка со Fluyez. Ако веќе имате сметка на Fluyez, можете да се регистрирате за натпреварот. Можете да заработите до 50,000 долари со поднесување на вашата веб-страница. Можете исто така да ја инсталирате наставката SEO Hero Chrome, која ве известува кога се додаваат нови материјали на веб-страницата.

 

SEO натпревар на Fluyezcambios

натпреварот за SEO Fluyezcambios е годишен настан чија цел е да им помогне на студентите да ги подобрат своите вештини за онлајн маркетинг. Натпреварот се оценува и лично и колективно. За секој ученик кој ќе победи, ќе бидат доделени два бонус поени за нивниот проект. За време на настанот, студентите ќе имаат можност да ги претстават своите идеи пред експерти и да научат како да ги подобрат своите веб-страници. Еве некои од неговите совети. Се надеваме дека ќе победат!

TF-IDF е алатка која обезбедува листа на клучни зборови што луѓето ги бараат на Google. Клучот за оваа алатка е да се знае кои зборови ги бараат луѓето и колку често ги користат. Не треба да се обидувате да ја имитирате густината на овие клучни зборови со пишување напис заснован на еден клучен збор. Оваа практика ќе резултира со присилна содржина, која ќе направи повеќе штета отколку корист. Оваа алатка е задолжителна за секој што сака да ги подобри своите напори за оптимизација.

На пример, многу луѓе користат бесплатна сметка со Link Assistant или Ryte. Овие програми нудат лесен за употреба уредувач на текст, како и совети за оптимизација. Тие исто така обезбедуваат листа на најпопуларните клучни зборови што пребарувачот може да ги користи за да најде веб-страница. Ако ја оптимизирате содржината, пребарувачот ќе ја преземе врз основа на оваа листа. Некои луѓе користат Python за да извршат парсирање на TF-IDF. Откако ќе ја имате листата на клучни зборови, можете да ги додадете во вашата содржина и да ја оптимизирате за да ги исполни тие клучни зборови.

TF-IDF исто така може да ви помогне да ги идентификувате предметите што недостасуваат во документите. Оние теми кои недостасуваат може да бидат мали колку големината на страницата на производот или големи како додавање параграфи на објава на блог. Со прегледување на тоа како вашите конкуренти користат термини што недостасуваат, можете да направите промени за да ја оптимизирате вашата содржина. Користејќи ја алатката Ryte, можете да пребарувате за содржината на конкурентот користејќи го TF-IDF и да ги идентификувате страниците каде што се појавуваат овие термини.

Алатката TF-IDF исто така може да ви помогне да ја подобрите содржината што веќе е добро рангирана. Алатката TF-IDF може да идентификува страници на кои им недостасуваат корисни врски и кои треба да се ажурираат. Ако вашата содржина не е до нула, TF-IDF исто така може да ви даде корисни сознанија за тоа што прават вашите конкуренти за да го зголемат своето рангирање. Резултатите од TF-IDF може да ви помогнат да креирате висококвалитетна содржина.

Кое е жирито на #FluyezCambios?

Жирито FluyezCambios

жирито на FluyezCambios

Жирито е составено од:

СЕБАСТИЕН ГАЛАНТЕРНИК
Менаџер за оптимизација - Крехана

КАРЛОС АРЕОЛА
Извршен директор и основач – Форобета

РАУЛ АУКАТОМА
Ко-основач - Флуез

Кој може да учествува во #FluyezCambios?

Секој корисник кој сака да ги демонстрира своите вештини за оптимизација има право да учествува, само му треба нов домен и слободно време.

Дали има правила во #FluyezCambios?

Така е, натпреварувачите мора да се придржуваат до следниве правила:

Истражување на конкурентите

Истражувањето на конкурентите е од суштинско значење за секој натпревар за оптимизација. Колку повеќе знаете за вашите конкуренти, толку подобра ќе биде вашата стратегија. Можете да откриете трендови на пазарот, кои можете да ги искористите во ваша корист. Исто така, може да ви помогне да одредите каде можете да ја подобрите вашата маркетинг програма. На крајот на краиштата, овој процес ќе ви помогне да се рангирате повисоко во резултатите од пребарувачот. Сепак, тоа треба да биде во тек. Еве неколку совети за спроведување на конкурентно истражување. Прочитајте за да научите како да ја подобрите вашата маркетинг стратегија.

За да спроведете конкурентно истражување за клучни зборови, можете да го користите операторот за пребарување на насловот. Овој оператор за пребарување ќе ви прикажува само страници што ја користат точната фраза во нивниот наслов. Ова пребарување дава повеќе од 1.9 милиони резултати. Откако ќе завршите со анализа на вашата конкуренција, можете да почнете да ги споредувате нивните напори. Анализата на конкурентите може да ви помогне да ја надминете вашата конкуренција и да добиете највисок ROI. Откако ќе ја знаете конкуренцијата, можете да донесувате подобри одлуки за оптимизација за вашата веб-страница.

Што е проток?

Fluyez е првиот разменувач на криптовалути во Перу

но...што е тоа и што се cryptocurrencies?

Еден од најдобрите начини да ги искористите плаќањата со криптовалути е да користите паричник. Самата криптовалута не е зачувана на вашиот компјутер, туку е зачувана во апликација за паричник како на пр Флуез, кој можете да го инсталирате на вашиот компјутер или паметен телефон. Потоа можете да ја користите апликацијата за паричник за трансакции и размена на крипто за фиат валута. Паричникот се разликува од обичниот паричник по тоа што не ја складира самата криптовалута, туку складира приватен клуч и јавен клуч кој делува како адреса на е-пошта.

Придобивките од користењето на криптовалутата како средство за плаќање го вклучуваат фактот дека може да се користи на речиси секој уред поврзан на Интернет. Овие уреди се користат за проверка на трансакции со криптовалути преку мрежа на специјализирани компјутери. Покрај ова, нема потреба од трето лице да ја потврди трансакцијата, што значи дека можете да бидете сигурни дека вашите информации се безбедни. Исто така, криптовалутите не се регулирани, одобрени или гарантирани, па ако изгубите пари користејќи ги овие услуги, можеби никогаш повеќе нема да ги видите вашите пари. Ако берзата од која сте ја купиле згасне, можеби никогаш повеќе нема да ги видите тие пари.

Многу онлајн продавници и продавници со тули и малтер прифаќаат плаќања со криптовалути. Најлесен начин за плаќање со криптовалути е со користење на паричник за криптовалути, кој ги поддржува речиси сите популарни криптовалути. Покрај паричниците, неколку продавници за тули и малтер и онлајн трговци на мало веќе почнаа да прифаќаат крипто плаќања преку портали за платежни услуги. Примери на трговци кои прифаќаат плаќања со криптовалути се Starbucks, Overstock и Twitch.

Друга придобивка од овозможувањето плаќања со криптовалути е тоа што им помага на интернет трговците лесно да ги привлечат клиентите. Не постојат бариери за трговците да прифатат крипто, така што тие не мора да се грижат дали ќе се натпреваруваат со други начини на плаќање. Наместо тоа, потрошувачите не се грижат за прифаќањето на криптовалутите од страна на трговците: тие едноставно се фокусираат на трошење на своето богатство од криптопаричник во реалниот свет. Придобивките од плаќањата со криптовалути се многубројни. Револуцијата на дигиталните валути го зафати светот и ги прави бизнисите во е-трговија поконкурентни и поцврсти.

 

Ве молиме објаснете во Instagram

 

Споделена објава од fluyezcambios (@fluyezcambios)

 

Дали имате прашања или предлози? FluyezCambios?

На сите им овозможуваме пристап до често поставувани прашања за Fluyezcambios (Најчесто поставувани прашања)

Секој предлог или сомнеж можете да го прашате во коментар и ние ќе одговориме на сите. Најдобриот коментар ќе добие бесплатна услуга за оптимизација!

️ ️ ️

АЖУРИРАЊЕ 15

Во СЕРПС веќе се појавуваат првите натпреварувачи, меѓу кои се издвојуваат:

  1. lacomparacion.com
  2. mycomidaperuana.com
  3. fluyezcambios.pe

АЖУРИРАЊЕ 16

Нови натпреварувачи се појавуваат од никаде!

Се согледуваат

АЖУРИРАЊЕ 29

Ажурирање во SERPS:

  1. lacomparacion.it
  2. configureinternet.com
  3. mycomidaperuana.com
  4. fluyezcambios.pe