Компанијата за управување со податоци „Информатика“ претстави ново решение за природен облак, општо за претпријатие, што треба да им помогне на организациите да го преиспитаат начинот на управување со стратегијата за искуство со клиентите (CX).

Клиент 360 е крајно-крајно решение SaaS кое комбинира интеграција на податоци, непречена поврзаност, оркестрирање на процеси, квалитет на податоци, управување со главни податоци и управување со главни податоци во единствено решение. .

Од решенијата на клиенти 360 се очекува да им помогнат на компаниите да ги елиминираат удвојувањата на податоците и да ја подобрат безбедноста, овозможувајќи им на компаниите да обезбедат подобрено искуство на клиентите и иницијативи за маркетинг.

Прво индустрија

Бидејќи Customer 360 го обезбедува првото целосно управувано решение за управување со податоци се-во-едно во индустријата, компаниите можат да поминуваат повеќе време фокусирајќи се на своите клиенти. Наместо да треба да управуваат со решенија со повеќе точки за да добијат увид, бизнисите можат веднаш да добијат приказ од 360 степени на искуството на клиентите, драматично подобрување на ефикасноста.

Во исто време, Customer 360 им овозможува на компаниите драматично да ја подобрат нивната деловна ефикасност преку овозможување многу поперсонализиран ангажман на клиентите. Со моторот за вештачка интелигенција на Informatica, CLAIRE, кој ја поддржува платформата Customer 360, може да се извлечат информации од податоците на клиентите кои едноставно би биле изгубени преку рачни процеси.

„Искуството на клиентите останува крајно бојно поле каде, ако не иновирате, ќе страдате“, рече Јитеш Гаи, главен директор за производи на „Информатика“.

„Нашето ново решение Customer 360 Saas, базирано на облак на ниво на претпријатие, е промена на играта за компаниите кои сакаат вистински да го трансформираат начинот на кој се справуваат со постојаните промени во однесувањето на потрошувачите во реално време со агилност и брзина на модерна компанија. облак мајчин мастер решение за управување со податоци. »