Shadow and Bone сезона 2: датум на издавање, заплет, актерска екипа и што знаеме досега

Shadow and Bone сезона 2: датум на издавање, заплет, актерска екипа и што знаеме досега Shadow and Bone беше уште една фантастична хит ТВ серија за Нетфликс. Адаптацијата на стримерот на романите на Гришајверс на Ли Бардуго се најде на првото место на топ 1 топ листите во САД и Велика Британија од нејзиното објавување на 10 април, и мислиме дека остави прилично впечаток. Оваа популарност, заедно со количината на изворниот материјал што преостана, значи дека има повеќе приказни за раскажување во Shadow and Bone, толку многу што втората сезона изгледа неизбежна во овој момент. Нетфликс допрва треба официјално да го објави вториот дел, но нема да бидеме изненадени ако го направи стриминг гигантот. Имајќи го тоа на ум, подолу, ќе разгледаме сè што знаеме за a можна сезона 2 на Shadow and Bone до сега. Овде ќе го разгледаме можниот датум на издавање, нишките за заплетот, новата и старата актерска екипа и многу повеќе. Мора да се каже дека спојлерите за сезона 1 од романите „Сенка и коска“ и „Бардуго“.. Вратете се сега ако не сте го гледале целото ТВ-шоу или не сакате да ви се расипат потенцијалните точки на заплетот од книгите.

Shadow and Bone Season 2 Датум на издавање: 2022 година?

Сенка и коска (Кредит на слика: Нетфликс / Дејвид Еплби) Во моментов, нема официјален датум за издавање на сезоната 2. Како што споменавме, Нетфликс сè уште не дал зелено светло за втора сезона, но Бардуго и водителот на сериите Ерик Хајсерер се многу желни да се вратат на адаптацијата на Гришајверс. Пред објавувањето на првата сезона, го прашавме дуото дали слушнале од Нетфликс за можноста за втората сезона, Хеисерер на хумористичен начин ни рече дека треба „да се јавиме на Нетфликс и да им кажеме да ни дозволат да ја завршиме сезоната“. 1“, додека Бардуго додаде: „Не знаеме како ќе оди. Ние не го планиравме ова и останува на гледачите и на Нетфликс да видат дали можеме да го извршиме. Во одделно интервју за Collider, Хајсерер, исто така, откри дека „размислувал за ова многу години“, но допрва треба да слушне со Нетфликс за уште една сезона. „Имам сеопфатни планови и со задоволство би ги активирал“, рече тој. „Ако ја погледнете мојата домашна канцеларија во моментов, изгледам како еден од оние луди луѓе со убиства каде што има само еден куп мапи и графикони и синџир што поврзува работи. Креативниот тим и јас сме подготвени да заминеме доколку дознаеме дека ќе се вратиме. " Визијата на Хајсерер за „Сенка и коска“ може да вклучува и повеќе од три сезони. Додека првите романи на Бардуго, „Сенка и коска“, „Опсада и бура“, и „Разурнување и издигнување“, ја сочинуваат трилогијата на Гриша, има многу други приказни што можат да се вклучат во идните сезони. Севкупно, Гришаверс содржи трилогија, две дуологии, осум раскази и два придружни романи, така што „има долг пат да се помине“, како што Хајсерер му кажува на Колајдер. Да во ред Втората сезона на Shadow and Bone е базирана на Нетфликс Се надеваме дека Heisserer, Bardugo и сите останати ќе бидат подготвени да започнат со производство на 2-та сезона веднаш штом ќе излезе во живо. Ако тоа се случи, најверојатно ќе биде одреден датумот на издавање доцна 2022 или почетокот на 2023 година, со оглед на незгодната природа на ефектите на шоуто.

Shadow and Bone сезона 2: кои ликови се враќаат?

Сенка и коска (Кредит на слика: Нетфликс / Дејвид Еплби) Повторно, нема потврда на овој фронт, но веројатно е дека сите главни играчи од сезоната 1 ќе се вратат за втор дел: Како главни протагонисти на Shadow and Bone, Алина и Мал сигурно ќе се вратат, додека Кириган за кој знаеме дека е сè уште жив по напуштањето на Shadow Fold во финалето на сезоната, исто така ќе се врати. Ќе се вратат и Каз, Јеспер и Инеј. Исто како и во дуологијата Six of Crows, приказната на Дрегс (повеќе за тоа подолу) ќе се усогласи со онаа на Нина и Матијас, така што треба да ја видиме оваа тројна врска со второто дуо. Ова беше спомнато во последната епизода од 1-та сезона, па очекувајте тие да ги здружат силите како што прават во романите. Што се однесува до тоа кои ликови би можеле да го направат скокот од серијата книги на Бардуго до ТВ серијата во живо, Хеисерер откри (преку Collider) дека ќе има „сто проценти повеќе Wylan“ во сезона 2. доколку тоа се реализира. Во романите, Вајлан Ван Ек им се придружува на Дрегите како експерт за уривање за работа во воената тврдина Фјердан позната како Леден суд. Друг лик кој би можел да се појави во сезона 2 е Николај Ланцов. Во книгите, Николај го усвојува псевдонимот Sturnhound и ја води армадата пирати кои помагаат во воените напори за кралството Равка. Николај станува клучен сојузник на Алина и Мал, така што неговото доаѓање во адаптацијата на Нетфликс ќе биде од витално значење ако ТВ-шоуто првенствено ја следи приказната за Опсада и бура во сезона 2. Хеисерер ја задеваше можната вмешаност на Николај во сезоната 2 за време на разговорот со Инверса , па почекајте го. Бидете нов играч ако Netflix продолжи со втора рата.

Трејлер за 2-та сезона на Shadow and Bone: Има ли еден?

Сенка и коска Netflix (Кредит на слика: Нетфликс / Дејвид Еплби)

Заплетот на Сенка и коска од 2 сезона: што ќе биде тоа?

Сенка и коска (Кредит на слика: Нетфликс) Ако е вклучена втората сезона, ќе следи две истовремени приказни за Опсада и бура и Шест од врани. Со оглед на тоа што Алина и Мал се разделуваат со Дрегс по финалето на сезоната 2, се очекува сезона 1 да го продолжи своето патување во нови земји за да ја држи Алина надвор од дофатот на Кириган. Како што покажа финалето на сезоната 2, Кириган ги искористи своите Darkling моќи и создаде нови суштества Fold познат како Ничевоја. За разлика од Волкрата што го населува Фолд, овие чудовишта можат да се движат среде бел ден и ќе се покажат како тешки противници за Алина и Мал за пораз. оддалечување“ од приказната за книгите (од Collider) на истиот начин, таа сезона 2 го вклучи ѓубрињата во лакот на Алина. Разбирливо, не е јасно дали Хајсерер и другите продуценти на серијата би сакале да го направат ова, но би било интригантно пресврт на изворниот материјал доколку го направат тоа. Ова ќе им даде на етаблираните фанови нови содржини, како што направи првата сезона, но ќе помине некое време пред да ги дознаеме конкретните детали за заплетот. Во меѓувреме, Дрегс се очекува да и се придружат на Нина во обид да го ослободат Матијас, дуото и потенцијално Вајлан, што е клучот за планот на Каз да го спаси Бо Јул-Бајур, пронаоѓач на дрога за која Гриша смета дека е зависна, од Фјерда. Леден терен. Сезона 1 на Shadow and Bone веќе го користеше аголот на „невозможна насока“ на Ice Court за почетната мисија на Dregs да се обиде да ја фати Алина, така што има шанса спасувањето на Бо да се преработи за ТВ серијата. Друг лак што може да се адаптира од друга дуологија на Гришајверс, Кралот на лузните, е Зоја. Секундарен лик во трилогијата Гриша, Ликот на Зоја има поголема улога во втората дуологија на Бардуго и елементите на приказната од овие книги може да се вклучат во телевизиското шоу, како што се пошегува Бардуго во интервју за Entertainment Weekly. Во финалето на сезоната 1, Зоја беше видена како се упатува кон Новокрибриск, градот што Кириган го уништи со Крис за да го бара своето семејство. Ако дознае дека тие загинале, Зоја би можела повторно да се здружи со талогот, како што тоа го прави во романот Кривото кралство на шесте врани или да додаде делови од својата приказна од книгата Кралот на лузните.

Сенка и коска сезона 2: дали заслужува ново издание?

Сенка и коска (Кредит на слика: Netflix) Крајна линија, да. Иако нема толку голема публика како другите големи фантастични серии, како што се The Witcher, Harry Potter или The Lord of the Rings, Гришаверс сè уште има голема и страсна публика. Нејзината база на обожаватели само ќе расте додека адаптацијата на Нетфликс ќе го запознае овој свет со нова публика. Како што споменавме, веќе привлекува гледачи од двете страни на Атлантикот и ако неговата гледаност заврши доволно висока, Netflix најверојатно ќе објави податоци за да покаже колку бил успешен. Адаптацијата на Netflix на Grishaverse исто така може да оди во многу правци. Како и серијата Witcher во живо на стримерот, Shadow and Bone би можеле да доведат до спинофови кои ќе истражуваат во поголемиот универзум и ќе го користат изворниот материјал на Бардуго како основа. Без разлика дали се работи за развој на веќе постоечка кратка приказна или создавање на сосема нова содржина, Netflix може да оди во сите правци во и околу потенцијалната втора сезона. Би било штета да се види Shadow and Bone сезона 1 да биде единствениот влез во оваа серија. Има уште многу да се види за етаблираните фанови и новодојденците, па се надеваме дека нема да потрае многу за сезоната 2 на Shadow and Bone да стане реалност.