Warhammer 40K: Boltgun trae de vuelta los tropos FPS de la vieja escuela y vivo para ello

Warhammer 40K: Boltgun se ve absolutamente brutal e inquebrantable en su compromiso de preservar la mecánica y el diseño visual de hace 25 años.

Warhammer 40K: Boltgun беше најавен во јуни 2022 година и само околу 10 секунди од вистинската игра се прикажани во стилската ретро трејлер. Сега, кога првпат ги погледнав сите жестоки дејствија, едвај чекам да видам како прекрасното, претерано насилство на Warhammer 40k на франшизата се претвора во дизајнот инспириран од Build Engine од раните 1990-ти. стрелци.XNUMX година.

Сè уште не е објавен датум за издавање на Warhammer 40K: Boltgun, но знаеме дека ќе дојде на PS5, Xbox Series X, Nintendo Switch и компјутер, како и на конзолите од постарата генерација. Тоа значи дека веројатно нема да го пропуштите кога овој наслов ќе излезе подоцна оваа година.

Тоа е дефинитивно една од моите најочекувани претстојни игри во 2023 година, со мошне очекуваниот Warhammer 40K: Space Marine 2, исто така, објавен оваа година. Изгледа дека 2023 година ќе биде големо време за фановите на Warhammer 40k.

Warhammer 40K boltgun во акција

(Кредит на слика: Focus Entertainment)

солза и солза

Иако се чини дека може да работи на моторот на конструкцијата, како што сме виделе историски со ретро-заживувачките наслови како AWOL и Ion Fury, Warhammer 40K: Boltgun всушност работи на Unreal Engine 4. Не е навистина изненадувачки со оглед на нивото на осветлување. и ефекти на честички што може да се видат во новата игра. Тоа е навистина прекрасен наслов кој комбинира 3D полигонски свет на игри со многу детална работа во 2D sprite.

Сепак, играта не е без свои иновации. На пример, во Boltgun, некои непријатели имаат здравствени шипки што се појавуваат над нивните глави. Ова беше неконвенционално за типовите на стрелците од старата школа што ги имитира Boltgun, бидејќи оштетувањето на телото во играта ќе биде претставено со сè повеќе тепани и крвави духови, наместо со здравствени шипки. Не сум сигурен колку ќе биде корисно прикажувањето на овие информации кога треба да се расчисти просторијата полна со демони и други лоши луѓе, но ќе морам подетално да го разгледам лансирањето.

Во последниве години видовме неколку одлични стрелци на бумер, како Dusk, Force Reboot и Darkverse: Rogue. Овој најнов наслов Warhammer 40k секако изгледа ветувачки.

Ќе ви кажеме повеќе за Warhammer 40K: Boltgun додека се развиваат повеќе вести.