Niemand heeft een glazen bol, en tien jaar vooruitkijken est zeker in de IT-wereld onmogelijk. Maar dat betekent niet dat je je helemaal niet kunt voorbereiden op de toekomst. Juist op IT-gebied es dat essentieel. Quiere doordat de ontwikkelingen elkaar en rap tempo opvolgen, blijf je anders sigue comprando en feiten aanlopen. Dat es op dicho momento de la situación bij veel organizaties: de IT-afdeling es niet in staat (snel) in de behoeften van de business te voorzien. Aan de CIO dan ook de taak veel meer vanuit businessperspectief te kijken en de total keten inzichtelijk te maken. Omarm de digital Strategie van een bedrijf en bouw een dynamisch netwerk dat die Strategie facilitert. En daarvoor es het zaak SD-WAN hoog op de agenda te zetten.</p><h2>Nieuwe businesstoepassingen</h2><p>Een van de meest recente ontwikkelingen die nog maar eens onderstreept hoe belangrijk het is om snel te kunnen inspelen op veranderingen, is natuurlijk de coronacrisis. Ineens moest je als IT-afdeling het design van het netwerk veranderen en het voor alle medewerkers mogelijk maken om thuis veilig in productief te werken. Daarnaast heeft elke branch zo zijn eigen uitdagingen. Neem de ontwikkeling van medicijnen. Daarvoor worden veel analiza los datos gedaan, waaruit een enorme hoeveelheid ontstaat. Die data moet vervolgens vergeleken worden reunió datos die door andere partijen, zoals ziekenhuizen of universiteiten, is gegenereerd. Door op die combinatie van data weer artificial intelligence the laten, is het wellicht mogelijk of medicijnontwikkeling te versnellen. Maar ondersteunt I netwerk dice proces bien?

Een ander voorbeeld van nieuwe businesstoepassingen zien we in de hypotheeksector. Als een consume zijn hypotheek niet meer kan betalen, bank voor een uitdaging staat. Hypotheekverstrekkers zoeken dus meer en meer naar manieren om een ​​beter risicoprofiel te kunnen opstellen, met daaraan gekoppeld mogelijk een ander rentepercentage. Daarvoor zoeken ze bijvoorbeeld op social media: in Wat Voor Community’s begeeft de klant zich precies? Ook hier geldt dus: je netwerk moet het genereren van alsmaar meer data – en de berekeningen die de business daarop loslaat – kunnen ondersteunen.

En de nabije toekomst

Het aantal nieuwe businesstoepassingen dat we de komende zeg vijf jaar gaan zien, lijkt oneindig. Denk alleen al aan de inzet van hologrammen – from technology om dat te realiseren, is al voorhanden. Architecten zouden dat bijvoorbeeld kunnen gebruiken om collega’s of klanten overal ter wereld om hun creatie heen te laten lopen. En ook de sportwereld kan hierin meegaan. Conoce la vida real en 3d en cafe een est de stadionervaring verder uit te breiden en kunnen veel meer fans of wedstrijd intensief beleven. Daarnaast staat de gezondheidszorg veel veranderingen te wachten. ¿Qué tal el chip NFC en las tiras médicas? Een huisarts kan dan uitlezen de alle pillen inderdaad gebruikt worden. Misschien hoeven er dan wel veel minder medicijnen weggegooid te worden.

Snelweg contra netwerk

Voor alle nieuwe businesstoepassingen die ontstaan, moet je als CIO terug naar de core van je netwerk. Vergelijk het met een snelweg, die ontworpen es voor de verwerking van tienduizend auto’s per uur. De business laat er op een gegeven moment echter ook bestelbusjes en vrachtwagens op rijden, zonder proactief de wegenbouwer te vragen de weg daarop aan te atten. Het gevolg: archivos. Precies hetzelfde gebeurt en enterprisenetwerken. De business neemt bijvoorbeeld steeds meer apps af als SaaS-oplossing en vanuit de cloud, maar vergeet de netwerkspecialisten daarvan op de hoogte te brengen. Het zou dan zomaar kunnen dat de traag zijn en aplicaciones gebruik. En dat terwijl performance voorop staat en la experiencia del usuario.

Terug naar de tekentafel

SD-WAN biedt hier uitkomst. Daarmee heb je om te beginnen inzicht in hoe een appflow gaat, y ken je de impact als er bijvoorbeeld veel mensen thuiswerken. Alle gegevens die je verzamelt, stellen je in staat trendanalyses te maken en vroegtijdig in te spelen op gebeurtenissen, zodat je eventuele problemen op het netwerk kunt voorkomen. En ook qua onderhoud zijn nauwkeurige voorspellingen te doen, wat maakt dat je eventuele nieuwe onderdelen tijdig kunt bestellen. Bovendien zijn veel processen die je voorheen handmatig moest doorlopen met SD-WAN geautomatiseerd, waardoor problem ook weer makkelijker naar voren komen.

Daarnaast ben Conocí al flexibeler SD-WAN en het opschalen van bandbreedte. En het genoemde voorbeeld van de medicijnontwikkeling zou je dat dus kunnen doen op het moment dat het team klaar is om data te correlen met die van een derde partij. En dat wil natuurlijk in een beveiligde omgeving. SD-WAN maakt het mogelijk security policy’s ter plekke te installeren en zo de beveiliging voor alle betrokken partijen te garanderen. Waar dat vroeger a través de un cortafuegos en un servidor abierto de conexión remota en un centro de datos más alto, kan dat nu op afstand con un par de drukken op de knop.

Terug naar de tekentafel dus, voor een net dat voorbereid is op de toekomst and jouw organisatie klaarstoomt om de competie een stap voor te blijven.

<p>Copyright © 2021 IDG Communications, Inc.</p>

Share This