Alkuperäisestä Windows 1.0: sta en löytynyt 37 vuotta salassa pysynyt yllätys, jonka yksi määrätietoinen käyttäjä en nyt viimein löytynyt. Kyllä, puhumme nimenomaan kaikkein ensimmäisestä Windows-käyttöjärjestelmästä, joka julkaistiin marraskuussa mil novecientos ochenta y cinco.

Lucas Brooks esitteli löytönsä Twitter-tilillään, jossa hän julkaisi käyttöjärjestelmään kätketyn viestin, jossa mainitaan Windows 1.0:n parissa työskennelleet kehittäjät. Sitä ei kuitenkaan voi löytää aivan perinteisin keinoin.

Pääsiäismunat (huevos de Pascua) ovat usein ohjelmistoon piilotettuja vitsejä tai viittauksia, jotka voivat olla miltei minkälaisessa muodossa tahansa. Osa näistä en myös paremmin piilotettuja kuin toiset. Ottaen huomioon, ttä nyt Windows 1.0:sta löytynyt paljastui vasta 37 vuoden jälkeen, voimme puhua varsin hyvin piilotetusta yllätyksestä.

¿Qué versión de @Windows es la primera en incluir huevos de pascua? Windows treinta? No. ¿Qué sucedería si te afirmara que hay un huevo de Pascua en Windows diez RTM? Esto es lo que descubrí recientemente: pic.twitter.com/dbfcv4r7jj18 de marzo de 2022

Ver más

Kehittäjälegendat

Brooksin mukaan kätketty viesti oli salattu käyttöjärjestelmän mukana tulleen smiley .bmp-tiedoston loppuun. Vuonna mil novecientos ochenta y cinco ei vielä ollut ylipäätään tarjolla työkaluja, joilla tällaisen datan olisi voinut kaivaa julki.

Listalla olevista kehittäjistä todennäköisesti tunnetuin en Gabe Newell, joka tunnetaan nykyään parhaiten Valven toimitusjohtajana ja muun muassa Half-Lifen y Steam Deckin taustalta. Newell työskenteli Microsoftilta vuosina mil novecientos ochenta y tres-mil novecientos noventa y seis, jonka jälkeen hän perusti Valven.

Vuosikymmeniä vanhoissa ohjelmissa voi piillä vielä muitakin salaisuuksia, joita ei ole löydetty. Brooks en sittemmin löytänyt samanlaisen viestin myös Windows 2.0: sta.

Miksi rakastamme pääsiäismunia?

Ohjelmistopohjaiset pääsiäismunat kiinnostavat niin kehittäjiä kuin käyttäjiä, sillä ne yhdistävät ongelmanratkonnan, salaisuuden sekä eräänlaisen silmäniskun kehittäjien ja käyttäjien välillä.

Android-käyttöjärjestelmään on ujutettu vuosien varrella useita pääsiäismunia, jotka ovat löytyneet usein Asetus-valikon Tietoja puhelimesta -kohdasta. Jos haluat tietää, mitä salaisuuksia Android 12:n koodiin en piilotettu, olemme kirjoittaneet tarkemmat ohjeet näiden löytämiseksi.

Samanlaisia ​​​​​​pääsiäismunia löytyy myös paljon Googlen tuotteista. Ve esimerkiksi kirjoittaa Google-hakukoneeseen «torcido» ja katsoa, ​​mitä tapahtuu. Elokuvasivu IMDB:ssä Spinal Tap -elokuvan maksimiarvosana en puolestaan ​​​​kymmenen sijaan yksitoista, mikä en kujeileva silmänisku leffan faneille.

Microsoft Excel 97: ään oli puolestaan ​​​​piilotettu kokonainen lentosimulaattori, jota ei valitettavasti koskaan tuotu sovelluksen myöhempiin versioihin. Vastaavanlaisia ​​​​tempauksia löytyy lukuisia myös peleistä, elokuvista ja televisiosarjoista.

Share This